sm-festen.jpgHej!

Mitt namn är Filippa Lindgren Ståhl och jag föddes den 18 maj 1988 och har varit hästtokig sedan dess. Är uppväxt och gått i skola i Umeå. Jag red ponny i Zon Polars Elitlag för min hemma klubb Umeå Ryttarförening med ponnyn Rasmus. Gick på Forslunda gymnasiets hästinriktning, tog hästskötarexamen och sen tog jag studenten 2007. Under dessa 3 år var de många veckors praktik, de veckorna valde jag att göra på välkända stall, så som: Stuteri Hästak  (www.hastak.se), Zetterman Showjumpers på Springfield Farm (www.springfieldfarm.se), Stall Hafskjold (www.stallhafskjold.com). En vecka efter studenten bar det av söder ut tillbaka till Stall Hafskjold för att jobba, här stannade jag i 2 år och fick rida allt från gröna unghästar till Jan Auens Grand Prix hästar. Detta var en mycket lärorik period där jag även fick träna för den duktige holländaren Piet Raijmakers. I juni 2009 slutade jag att jobba i Norge för att hitta nya äventyr, då jag hade kommit in på Flyinge (www.flyinge.se) Unghästutbildarprogram som då var en KY-utbildning. Jag trivdes väldigt bra på Flyinge och fick träna för tränare som Jens Fredricson, Astrid Antonsson och Susanne Gielen. Även denna utbildningen innehöll LIA (lärande i arbete) perioder som jag tillbringade hos Malin Parmler och Marcel Groen i Holland och den andra hos Stall Beerbaum hos Philipp Weishaupt (www.ludger-beerbaum.de). Det var nu idén om att starta eget började komma upp. Att jobba med unghästar är det bästa jag vet, de är så fantastiskt att se utvecklingen dag för dag.

I september 2010 flyttade jag ut till Stall Björkäng (http://www.stallbjorkang.se) som ligger vackert beläget i nordöstra skåne. Där hade jag ett samarbete med gårdens ägare familjen Hammarskiöld och red deras uppfödning av hopphästar.

Från och med 1 juni 2011 har jag hästarna på Bejstorp Gård i Visseltofta i norra Skåne, tillsammans med min pojkvän Lars-Göran Winqvist. Bejstorp Gård är en naturskön gård med stora beteshagar för hästarna, fina skogsvägar och en ridbana. Här kommer jag och Lasse bedriva en mindre hästverksamhet, med en målsättning att kunna ta fram och utveckla trevliga, sunda hästar av god kvalité. Hösten 2012 började jag även plugga heltid till Fritidsledare och kommer därför dra ner på antalet hästar på gården.

Vi hoppas på ett gott samarbete och tveka inte att höra av dig vid funderingar!

donne20och20filipa.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)